Werkwijze

Het eerste bezoek duurt 60 minuten.

Ik ben van mening dat het zeer waardevol is om vooraf goed de klacht(en) en hulpvraag te inventariseren. Veel is op te lossen door goed te luisteren naar wat aangegeven wordt. Daarvoor worden vragen gesteld, denkende aan het ontstaan en verloop van de klacht, leef-/ werkomstandigheden en andere factoren die van invloed kunnen zijn. Om dit goed in kaart te brengen, kan het zijn dat ik je vraag om een vragenlijst in te vullen.

Fysieke klachten
Met een uitgebreid lichamelijk onderzoek gaan we samen op zoek naar de stoornissen in de bewegingsketen. Door breder te kijken dan alleen de klacht zelf kunnen oude of onbekende blessures aan het licht komen die de huidige klacht in stand kan houden. Dit kan bijvoorbeeld een vastzittend middenrif zijn of een litteken.

Cognitieve klachten
Heb je moeite om prikkels te verwerken; emoties onder controle te krijgen,  ben je overgevoelig voor licht en/of geluid, heb je het gevoel altijd ‘aan’ te staan (juist in rust), heb je een (over)vol hoofd of het gevoel in een 'vicieuze cirkel' te zitten?

Deze klachten kunnen door middel van bijvoorbeeld de Epiphora Methode of ReAttach worden behandeld. Meer informatie hierover lees je bij de pagina 'methodes'.

Om hiermee aan de slag te gaan zullen we van tevoren samen in gesprek gaan om te kijken waar de knelpunten en uitdagingen liggen.

De bevindingen en de informatie uit het voorafgaande gesprek, met al dan niet de ingevulde vragenlijst, en onderzoek zal ik met je bespreken om vervolgens de oorzaak samen aan te gaan pakken.

"Iedereen is uniek, dus zal ieder behandelplan anders zijn"

De behandeling zelf kan uit verschillende technieken en methodieken bestaan. Vaak combineer ik meerdere om tot een beter resultaat te komen.
Hierbij kan gebruik worden gemaakt van fascia tools, cupping, tape etc.

Met specifieke adviezen en/of enkele oefeningen/uitdagingen zal je weer de deur uit gaan.

Uiteindelijk zul je zelf degene zijn die zich steeds bewuster wordt, om vervolgens patronen te doorbreken en hierdoor lange/kortdurende klachten te verminderen.

Je staat altijd vrij in het wel of niet doorplannen van een vervolgafspraak.

E-mailen
Bellen
Map
LinkedIn