Methodes

Fasciatherapie

De fascia in je lichaam is niets anders dan bindweefselvlies. Dit zit door je hele lichaam verweven als een netwerk en houdt je hele lichaam in verbinding (spieren, zenuwen, botten, aderen en organen etc). Het vormt en zorgt voor een samenwerkend geheel. Dit kan beïnvloed worden door fysieke problemen (o.a. houding, blessures, littekens en ziektes), maar ook door disbalans in ademhaling, voeding, stress, emoties en slaap etc. 

Fasciatherapie is een hands-on methode. 

Bij deze methode maak ik gebruik van fascia tools ook wel IASTM tools genoemd. Met deze tools kan ik gerichter en sneller de weefsellagen ten opzicht van elkaar laten bewegen. Dit leidt tot vermindering van het gespannen gevoel en zorgt voor toename van de bewegelijkheid.

Voor meer informatie, kijk op https://www.fasciaweb.nl 


Epiphora Methode

Het is een methode die de doorbloeding optimaliseert vanuit de nek richting het brein. Dit gebeurt via een bloedvaten systeem dat de Cirkel van Willis wordt genoemd. Zowel de bloedaanvoer als de bloedafvoer van en naar het brein wordt vanuit de nekwervelkolom geregeld. Het is te verbeteren door specifieke oefeningen en houding in combinatie met het toepassen van ademhalingstechnieken. Hierbij kan er weer een balans komen tussen het overlevingssysteem en het herstelsysteem welke door het brein beïnvloed wordt. Het brengt het lichaam weer in zijn herstelkracht die noodzakelijk is bij aanhoudende klachten o.a. Whiplash, Post COVID Syndroom, Fibromyalgie, chronische pijnklachten, migraine, slaapproblemen en aanhoudende spanningsklachten. 

Zelfs in een gezond lichaam kan de doorbloeding van het brein toch flink verstoord raken (denk aan: erfelijke aanleg, hypermobiliteit, een verleden met hoofdtrauma, hersenschudding, ongevallen etc.). Een verstoorde doorbloeding is vaak de hoofdoorzaak van onverklaard uitblijven herstel. Het brein is het centrale orgaan welke alle (prikkels) informatie die het lichaam binnenkomen verwerkt. Dit kan alleen optimaal functioneren als het brein goed doorbloed is.

Heb jij onverklaard uitblijvend herstel en heb je daarbij een aantal van onderstaande verschijnselen? Dan kan de Epiphora Methode geschikt voor jou zijn. 

Wil je er meer over lezen, kijk dan op https://www.epiphoramethode.nlReAttach

Dit is een niet-belastende, kortdurende interventie gericht op het optimaliseren van de verwerking van stress en sensorische prikkels, het verbeteren van de affect (emotionele) regulatie en het activeren van persoonlijke groei.

ReAttach is laagdrempelig. Een methode waarbij je niet hoeft te praten en het is niet nodig dat eventuele  trauma’s of nare gebeurtenissen opnieuw beleefd worden. Het is lichaamsgericht werk, waarbij gebruik wordt gemaakt van stemgebruik, denkopdrachten en licht ritmische aanrakingen op de handen. Het zorgt ervoor dat je brein de (prikkels) informatie juist weet te registreren en te (her)plaatsen. Hierdoor kunnen patronen worden doorbroken, maar worden ook de voorwaardes voor nieuwe leerdoelen gecreëerd. 

Met ReAttach ontstaan er nieuwe inzichten, het kan zorgen voor een 'opgeruimd hoofd', minder klachten en minder stress, kun je werken aan persoonlijke leerdoelen, en krijg je meer rust en overzicht om beter te organiseren en plannen omdat je brein de prikkels beter kan verwerken.

Onderzoek toont aan dat na ReAttach de psychologische stress en overprikkeling verminderen, de stresstolerantie toeneemt en mensen pro-actief en veerkrachtiger worden.

Deze methode wordt in Nederland onder andere ingezet om uitval van werknemers te voorkomen en een beter (team) performance te bereiken, zelfs in de topsport.
Meer lezen? Kijk op https://reattachacademy.comE-mailen
Bellen
Map
LinkedIn